Onze gemeente

We zijn een gemeenschap van ruim 200 leden van 0 tot 90 jaar. God geeft ons aan elkaar. Hij is de Vader, wij de kinderen: het gezin van God.

De naam Magnificat is geïnspireerd door de muziekbuurt waarin de kerk staat (Magnificat van Bach en Mendelssohn) en de lofzang van Maria: Mijn ziel maakt groot de Here (Magnificat anima mea dominum.)

De Magnificat gemeente wil mensen in aanraking brengen met het evangelie van Jezus Christus. We delen ons geloof, staan open voor bespreken van vragen en zijn uitnodigend naar buiten toe.  We willen  ook praktische hulp bieden aan elkaar en aan mensen in onze stad.

De Bijbel staat bij ons centraal. We geloven dat de woorden van Jezus en het christen zijn ook in deze tijd, of misschien juist in deze tijd, relevant zijn. We willen gemeenteleden, kerkbezoekers en mensen in onze omgeving inspireren om de liefde van God te leren kennen en te kunnen doorgeven aan anderen.

Wij zijn een zelfstandige kerkelijke gemeente die onderdeel uitmaakt van een landelijk verband van kerken, genaamd : Gereformeerde kerken vrijgemaakt (GkV)