Categorieën
Blog over Magnificatkerk

Eet smakelijk!

De meeste restaurants hebben bij de ingang een bord hangen waarop ze zichzelf presenteren. Je weet wel: een uitgebreide menukaart, de soep van de dag, de opties voor het kindermenu, de specialiteiten van de kok…

De bedoeling van zo’n bord is om voorbijgangers zover te krijgen dat ze naar binnenstappen: “Dat ziet er lekker uit, zullen we het hier proberen? Weer eens wat anders.”

Je zou deze nieuwe website van de Magnificatkerk kunnen zien als een uithangbord. Je vindt hier informatie over onze gemeenschap: onze kerkdiensten, onze Bijbelavonden, onze activiteiten, het kinderwerk, de aanschuiftafel, enz.

Waarom al die informatie? We hopen natuurlijk dat je bij ons naar binnen stapt (als de coronaregels weer wat versoepeld zijn). Om zelf te proeven hoe goed God is (Psalm 34 vers 9). En wie weet zeg je dan: dat smaakt naar meer.

Je bent namelijk op onze website beland en je leest op dit moment deze blog. Dat kan puur toeval zijn, al geloof ik niet zo in toeval.

Het zou best kunnen zijn, dat je honger hebt. Een knagend gevoel. Dorst naar God. Op zoek naar iets, wat echt verzadigen kan. Geen snelle hap, maar voedsel dat gezond voor je is.

Misschien zoek je al jaren naar iets, wat geen mens je écht kan geven: vergeving, vrede, geborgenheid, leven.

Jezus zei ooit tegen een vrouw, bij wie Hij bergen verdriet zag: “Wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen.” (Johannes 4 vers 14).

Nooit meer honger en dorst…gratis en voor niks…Wie wil dat nou niet?

Maar kijk rustig nog even verder.

Mocht je bij ons uitkomen: voel je welkom. Stap eens bij ons binnen. Ook voor jou is de tafel gedekt.  

Eet smakelijk!

Wouter van Veelen, predikant Magnificatkerk