Categorieën
Blog over Magnificatkerk

Oudste zijn in de gemeente

Mijn naam is Margriet Kuijsten en ik ben één van de oudsten van de Magnificat Kerk te Tiel.

Het was Coronatijd toen ik als oudste begon. Dat was een lastige tijd voor iedereen. Maar ik heb in die periode, als ik een gesprek wilde met de mensen, heel veel gewandeld. Tijdens een wandeling een gesprek hebben met elkaar is een prettige manier.

Luisteren naar de gemeenteleden. Dat is iets wat ik probeerde en dat zonder invulling of oordeel. Laat de ander het verhaal vertellen wie God is in hun leven. Wat komt  er op hun pad aan moeite, pijn en verdriet. En wat gebeurt er als God dichtbij is in hun leven. Bijzonder om te horen.

Leven in verbondenheid met God. Hem zoeken en vinden. Ieder op zijn of haar eigen manier. Bemoediging, woorden van God zijn dan onmisbaar. En altijd weer het gebed. Als ik op bezoek ging bij iemand of iemand wilde spreken tijdens een wandeling, ging ik thuis eerst in gebed. God vragen om rust, wijsheid en dat ik de goede woorden mocht krijgen om te spreken over Hem en wat nodig is.

Laten we alles wat speelt in ons leven neerleggen bij God. Bij Hem achterlaten en vertrouwen dat Hij op Zijn tijd alles zal geven wat je nodig hebt om te leven als kind van Hem.

Samen met de pastorale dienaar mocht ik de gemeenteleden, later toen Corona iets minder werd, thuis op zoeken en samen het gesprek hebben welke plaats God in hun leven heeft.

Ik ben maar een leerling van Jezus.  Maar Zijn liefde voor ons als zijn kinderen wil ik laten zien door zo bezig te zijn in de kerk. 

Samen met de raad mogen wij  leiding geven aan de gemeente.

God gebruikt ons met onze talenten ieder op zijn of haar eigen plaats.

Categorieën
Blog over Magnificatkerk

Eet smakelijk!

De meeste restaurants hebben bij de ingang een bord hangen waarop ze zichzelf presenteren. Je weet wel: een uitgebreide menukaart, de soep van de dag, de opties voor het kindermenu, de specialiteiten van de kok…

De bedoeling van zo’n bord is om voorbijgangers zover te krijgen dat ze naar binnenstappen: “Dat ziet er lekker uit, zullen we het hier proberen? Weer eens wat anders.”

Je zou deze nieuwe website van de Magnificatkerk kunnen zien als een uithangbord. Je vindt hier informatie over onze gemeenschap: onze kerkdiensten, onze Bijbelavonden, onze activiteiten, het kinderwerk, de aanschuiftafel, enz.

Waarom al die informatie? We hopen natuurlijk dat je bij ons naar binnen stapt (als de coronaregels weer wat versoepeld zijn). Om zelf te proeven hoe goed God is (Psalm 34 vers 9). En wie weet zeg je dan: dat smaakt naar meer.

Je bent namelijk op onze website beland en je leest op dit moment deze blog. Dat kan puur toeval zijn, al geloof ik niet zo in toeval.

Het zou best kunnen zijn, dat je honger hebt. Een knagend gevoel. Dorst naar God. Op zoek naar iets, wat echt verzadigen kan. Geen snelle hap, maar voedsel dat gezond voor je is.

Misschien zoek je al jaren naar iets, wat geen mens je écht kan geven: vergeving, vrede, geborgenheid, leven.

Jezus zei ooit tegen een vrouw, bij wie Hij bergen verdriet zag: “Wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen.” (Johannes 4 vers 14).

Nooit meer honger en dorst…gratis en voor niks…Wie wil dat nou niet?

Maar kijk rustig nog even verder.

Mocht je bij ons uitkomen: voel je welkom. Stap eens bij ons binnen. Ook voor jou is de tafel gedekt.  

Eet smakelijk!

Wouter van Veelen, predikant Magnificatkerk